loading...
اتوکلاو دندانپزشکی
اتوکلاو دندانپزشکی بازدید : 27 دوشنبه 01 اردیبهشت 1399 نظرات (0)

وضعیت تولید اتوکلاو دندانپزشکی و سایر تجهیزات دندانپزشکی در ایران.

اتوکلاو دندانپزشکی از مهمترین تجهیزات مطب است تا جایی که طبق قوانین وزارت بهداشت اگر مطبی این دستگاه را نداشته باشد طی بازرسی هایی که توسط کارمندان این مجموعه انجام می شود به سرعت دستور پلمپ صادر می شود و اجازه کار به ان مرکز درمانی یا مطب به هیچ عنوان داده نمیشود. فلذا اولیت خرید هر دندانپزشک برای راه اندازی مطب خود این دستگاه است فلذا در همان ابتدا وارد چالش انتخاب بهترین محصول می شود.

با توجه به شرایط حال حاضر بازار هم اکنون نه تنها کیفیت محصول از اهمیت بالایی برخوردار است بلکه قیمت ان هم مورد توجه قرار گرفته.در شرایط افزایش قیمت دلار قیمت تجهیزات دندانپزشکی نیز به شدت تحت تاثیر قرار گرفت و قیمت ها به یکباره افزایش چشمگیری داشت و وارد کننده ها برای اینکه بتواند پا برجا بمانند مجبور به این افزایش قیمت ها شدند.از طرفی دیگر دندانپزشکان در این بازار در پی محصولی هستند که علاوه بر کیفیت قیمت مناسبی هم داشته باشد.

از نظر کیفیت برندهای اتوکلاو دندانپزشکی موجود در بازار شناخته شده هستند و همه از کیفیت های بالایی برخوردارند. شرکت های فروشنده نیز برای اینکه دندانپزشکان بتوانند با این شرایط موجود دست به خرید برندی را که دوست دارند بزنند شرایط اقساطی را بر روی بسیاری از محصولات خود اعمال کرده اند که اتوکلاو نیز شامل این دسته از محصولات می شود. دندانپزشک می تواند با پرداخت نصف مبلغ دستگاه خود را خریداری کند و مابقی را به صورت اقساطی پرداخت نماید.از این رو شرایط خرید کمی اسان تر شده است.

ولی با این حال قیمت های تجهیزات دندانپزشکی از یک سال پیش تا به حال افزایش چشمگیری داشته است و این امر نارضایتی دندانپزشکان را در پی داشته.از انجایی که اغلب تجهیزات وارداتی هستند قیمت دلار مستقیما بر روی قیمت انها تاثیر می گذارد.اگر ما در شرایطی ب.دیم که اغلب تولیداتمان در داخل کشور انجام می شد شاید شاهد این حجم از افزایش قیمت ها نبودیم و همانطور که مشاهده می شود برخی برندها که قبلا در بازار تجهیزات بودند و خریداران خود را داشتند به یکباره ناپدید شدن و در واقع افزایش قیمت دلار امکان واردات انها را از بین برد.

در میان تجهیزات یونیت دندانپزشکی و چند محصول دیگر در داخل ایران تولید می شود ولی تولید خوب و با کیفیتی از اتوکلاو دندانپزشکی  در حال حاضر وجود ندارد و برخی وارد کنندگان ترجیحشان بر این است تا از کشور چین محصول وارد کننده ولی خود دست به تولید ان نزنند که این خود عوامل مختلفی دارد که در مقالات قبلی بسیار به ان پرداخته ایم.همه اینها باعث شده تا با تحت تاثیر قیمت دلار باشیم و افزایش یا کاهش ان مستقیما بر روی قیمت اجناسمان تاثیر بگذارد.حتی در بازار برخی کالاهای داخلی هم افزایش قیمت پیدا می کنند و دلیل ان هم وارداتی بودن مواد اولیه این محصولات است.

در کل در این برهه زمانی به جایی رسیده ایم که باید دست بر روی زانوهای خود بزنیم و در تولید داخل به خودکفایی برسیم تا پیش از ایناین وابستگی به سایر کشورها اقتصاد مارا فلج نکرده است. تجهیات دندانپزشکی و پزشکی محصولاتی هستند که مستقیما با سلامت مردم در ارتباطند و نبود این محصولات در بازار و یا بیش ازحد گران بودن انها که در توان خریدار نیست می تواند مشکلات جدی را به بار اورد.پس باید به این مرحله رسیده باشیم که وابستگب برون مرزی می تواند ما را نابود کند و مسئولان باید به فکر راه اندازی چرخه تولیدات در کشور باشند.

اتوکلاو دندانپزشکی  و سایر تجهیزات دندانپزشکی اگر در داخل کش.ر با قیمت و کیفیت بالا تولید شوند دندانپزشک صد درصد برای خرید این محصولات اقدا می کند تا جایی که روزی می رسد که شاهد محصولات ایرانی در بازار هستیم و حتی به این درجه می رسیم که  می توانیم تولیدات خود را به سایر کشورها صادر نمایییم.امید است تا در این سالها مسئولان وتولید کنندگان کمر همت  بر بندند و اوضاع سروسامان نسبی پیدا کند.

 

اتوکلاو دندانپزشکی بازدید : 33 چهارشنبه 20 فروردین 1399 نظرات (0)

اتوکلاو و موارد مختلف استفاده ان در صنعت پزشکی ودندانپزشکی

در این مقاله قصد داریم به کاربرد اتوکلاو در بخش های مختلف بپردازیم وببینیم که در چه مواردی این دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد.  اتوکلاو دندانپزشکی  یکی از کاربردهای مهم این دستگاه است برای استریل تجهیزات مورد استفاده در مطب و  بعد از ان استریلیزاسیون محیط های کشت و محلولها توسط این دستگاه انجام می شود و در نهایت استریل مواد خشک و بسته بندی شده است که با نوع خاصی از اتوکلاوها این کار صورت می گیرد

برای استریل تجهیزات ازمایشگاهی انها را در داخل اتوکلاو قرار می دهید و بهتر است تا 3/2 فضای اتوکلاو را بیشتر پر نکنید و تجهیزات را نباید بر روی هم قرار داد و حداقل باید 5 سانتی متر بین هر ابزار فاصله باشد این فاصله باعث می شود تا بخار هوا به خوبی از بین تجهیزات عبور کند و انجام عمل استریلیزاسیون به خوبی صورت پذیرد

برای استریل تجهیزات دندانپزشکی توسط   اتوکلاو دندانپزشکی  هم باید ابزارها را با فاصله در داخل دستگاه قرار داد و مدت زمان لازم را تعیین کرد تا عمل استریل تجهیزات اغاز شود. دستگاه مدت زمان لازم برای استریل را مشخص می کند و تا قبل از تمام شدن دندانپزشک نمی تواند دستگاه را باز کند. پس از پایان کار استریل قفل دستگاه به طور خودکار باز می شود و دندانپزشک تجهیزات وکیوک شده را با خیال راحت از داخل اتوکلاو بر می دارد و وکیوم کردن تجهیزات برای این است تا دندانپزشک اگر نیازی به استفاده از ان وسیله نداشته باشد انرا کنار بگذارد و با خیال راحت هر زمان نیاز داشت استفاده کند بدون اینکه نگران این باشد که ابزار در این مدت الوده شده باشد.

مورد استفاده دیگر اتوکلاو که بسیار هم مهم است استریل زباله های بیمارستانی است که در ابتدا در داخل این دستگاه استریل می شوند تا در زمان دور انداختن خطری برای انسان و محیط زیست نداشته باشند. از اینرو زباله ها را در داخل کیسه های مخصوص قرار می دهند و درب کیسه ها را کمی شل می بندند تا بخار به خوبی به داخل ان نفوذ نماید و یا اینکه در داخل کیسه اب می ریزند و توصیه بر این است تا کل فضای کیسه پر نشود و ظرفیتی حدود 4/3 ان را پر کنید سپس کیسه ها در داخل اتوکلاو قرار داده می شوند و عمل استریل زباله ها در زمانی حدود 30 تا 60 دقیقه در دمای 121 درجه انجام میشود و بعد از این کار به راحتی می توان انها را مانند سایر زباله های معمولی دور انداخت.

اتوکلاوها  از نظر ظاهری به دو شکل هستند یک مدل درب از بالست که از نظر ظاهری شبیه به زودپز است و دیگری درب از جلوست مانند ماکروویو . اتوکلاو دندانپزشکی  درب از جلو دارد و داخل ان محفظه ای استوانه ای قرار دارد و به صورت رومیزی طراحی شده است .علاوه از تفاوت ظاهری اتوکلاوها مدل های مختلفی هم دارند و در کلاس های N و S و B به بازار عرضه می شوند. مدلی که در مطب های دندانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرد از نوع کلاس B است که بالاترین میزان استریل را دارد.

نگهداری از اتوکلاو از اهمیت بالایی برخوردار است و باعث می شود تا دستگاه عملکرد مناسبی داشته باشد .از جمله موارد نگهدای در زیر به چند مورد اشاره می کنیم:

1-      سینی کف دستگاه را باید از ان خارج کرده و شستشو دهید

2-      طبقات و سینی ها رابا اب و صابون تمییز کنید

3-      سطح اب اتوکلاو باید چک شود تا به میزان استاندارد باشد

4-      دما و حرارت دستگاه را از روی نمایشگر چک کنید

این کارها را باید به صورت روزانه انجام دهید تا دستگاه شما عملکرد بهتری را ازخود ارئه دهد.

 

در مطب ها  اتوکلاو دندانپزشکی  باید به صورت هفتگی دندانپزشک و یا دستیارش محل عبور اب را چک کنند تا چیزی سد راه انها نشده باشدو سوپاپ اطمینان بررسی شود.در نهایت به طور سالیانه نیز دستگه باید توسط شرکت سرویس شود تا اگر مشکلی وجود دارد به طور تخصصی از بین برود و دستگاه با بهترین عملکرد کار خود را انجام دهد.

تعداد صفحات : 6

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 52
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 3
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 14
  • آی پی دیروز : 21
  • بازدید امروز : 27
  • باردید دیروز : 33
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 108
  • بازدید ماه : 195
  • بازدید سال : 945
  • بازدید کلی : 2,373